All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 477 of 1032

4761. Which tense would you use for talking about next weekend?

  • A. Present
  • B. Past
  • C. Future
  • D. None of these options are correct

Explanation: This tense tells us about the expectation of the continuity of action in the future. The future tense is used for talking about next weekend.Hence, C is the correct option.

Correct answer: Future

4762. Which tense is used in the following sentence?"I went to school yesterday".

  • A. Past
  • B. Future
  • C. Present
  • D. None of these options are correct

Explanation: In the past tense, we use this structureSubject + second form of verb + ObjectI went to school yesterday.This sentence follows the above structure.Hence, A is the correct option.

Correct answer: Past

4763. In the following question, demonstrate the control of tenses and sentence structure:Please be seated.

  • A. Declarative
  • B. Imperative
  • C. Interrogative
  • D. Exclamatory

Explanation: The given sentence is imperative. Imperative sentences form a command or request.

Correct answer: Imperative

4764. In the following question, demonstrate the control of tenses and sentence structure:Go at once.

  • A. Declarative
  • B. Imperative
  • C. Interrogative
  • D. Exclamatory

Explanation: Given sentence is imperative. An imperative sentence forms a command or request.

Correct answer: Imperative

4765. Demonstrate control of tenses and sentence structure.The plane _ at 5:00.

  • A. Arrived
  • B. Will arrive
  • C. Shall arrive
  • D. Arrive

Explanation: B is the most suitable answer for this, considering it mentions time.

Correct answer: Will arrive

4766. Demonstrate control of tenses and sentence structure.Our car broke down, so we came last.

  • A. Complex
  • B. Simple
  • C. Compound
  • D. Compound-complex

Explanation: When two independent clauses are joined by a coordinating conjunction, the sentence is called compound sentence.Independent Clauses:"Our car broke down" is an independent clause because it forms a complete thought."We came last" is another independent clause because it also forms a complete thought.The comma is used to connect the two independent clauses. However, "so" is a coordinating conjunction .

Correct answer: Compound

4767. Identify the tense used in the given sentence:"You are always working on your laptop."

  • A. Present indefinite tense
  • B. Present perfect tense
  • C. Present continuous tense
  • D. Present perfect continuous tense

Explanation: Present continuous tense is formed through the subject + present form of the verb ('working') + present participle of the verb ('are').Here, the given sentence that is 'You are always working on your Laptop' is the present tense.As we know by the rule of grammar, the definition of the present tense is the activity that is done in the current state not in the past or the future.The person seems to be always working on his/her laptop. This is a declarative sentence.The verb 'are working' is in the present continuous tense.Hence, the correct answer is present continuous tense.

Correct answer: Present continuous tense

4768. What type of sentence is this?This summer our vacation should be both exciting and restful.

  • A. Complex
  • B. Simple
  • C. Compound
  • D. Compound-complex

Explanation: This sentence contains only one clause, with a single subject and predicate therefore it is a simple sentence.

Correct answer: Simple

4769. Choose the correct tense: "We will visit the museum".

  • A. Present
  • B. Past
  • C. Future
  • D. None

Explanation: As the sentence uses the words 'we will' it shows that it will take place in the future as they will/ are planning to perform an activity.

Correct answer: Future

4770. Identify the type of sentence. Bring me that file.

  • A. Declarative
  • B. Imperative
  • C. Interrogative
  • D. Exclamatory

Explanation: The sentence has a command/ order (bring me) and it ends with a period, hence is an imperative sentence. It is not declarative as it does not express strong emotion and no information is stated. It is not interrogative as no questions are asked in the sentence, and are not exclamatory as no strong feelings/ emotions are expressed.

Correct answer: Imperative