All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 476 of 1032

4751. Demonstrate control of tenses and sentence structure:When I go swimming, I have to keep my eyes closed underwater.

  • A. Complex
  • B. Simple
  • C. Compound
  • D. None of these options are correct

Explanation: Complex sentences are those with one independent and at least one dependent clause hence this sentence is complex. Hence option A is correct.

Correct answer: Complex

4752. Choose the tense:"He bought a new house last month".

  • A. Present
  • B. Past
  • C. Future
  • D. None of these options are correct

Explanation: The sentence indicted something that has happened in the past with the word 'bought', hence this is the correct option.

Correct answer: Past

4753. Demonstrate the control of tenses and sentence structure in the following sentence:This summer our vacation should be both exciting and restful.

  • A. Complex
  • B. Simple
  • C. Compound
  • D. Compound-complex

Explanation: A simple sentence has the most basic elements that make it a sentence: a subject, a verb, and a completed thought. Examples of simple sentences include the following: Joe waited for the train. "Joe" = subject, "waited" = verb

Correct answer: Simple

4754. Demonstrate control of tenses and sentence structure.Choose the future indefinite tense form of the given sentence. "The parcel has been delivered.''

  • A. The parcel had been delivered.
  • B. The parcel will be delivered.
  • C. The parcel was delivered.
  • D. The parcel would have been delivered.

Explanation: Will is used to indicating future tense and the future of been is will be. The parcel will be delivered is in the future indefinite tense, which is used to describe an action that will happen in the future. In this sentence, the action of delivering the parcel is going to happen in the future. This is the correct answer.

Correct answer: The parcel will be delivered.

4755. Demonstrate control of tenses and sentence structure.Identify the tense used in the given sentence. "Everyone shall be reaching by tomorrow.''

  • A. Present
  • B. Past
  • C. Future
  • D. None

Explanation: The tense used in the sentence "Everyone shall be reaching by tomorrow" is future. The use of "shall be" indicates an action that is expected to happen in the future.

Correct answer: Future

4756. Demonstrate control of tenses and sentence structure. How beautiful she is!

  • A. Declarative
  • B. Imperative
  • C. Interrogative
  • D. Exclamatory

Explanation: The correct answer is: Exclamatory.The sentence "How beautiful she is!" is an exclamation, which is a type of sentence that expresses strong emotions or feelings. The word "How" is an exclamatory word that indicates a strong degree, and the sentence structure is not a question (no question mark), a command (no imperative verb), or a statement (no neutral tone).

Correct answer: Exclamatory

4757. Demonstrate control of tenses and sentence structure.What tense is the verb in this sentence? 'I'll take you in my car.'

  • A. Present
  • B. Past
  • C. Future
  • D. None of these

Explanation: The sentence "I'll take you in my car" uses the future tense, specifically the future simple form. The contraction "I'll" is a shortened form of "I will", which is a future auxiliary verb. The main verb "take" is in its base form, indicating a future action

Correct answer: Future

4758. Demonstrate control of tenses and sentence structure We missed our plane because we were late.

  • A. Complex
  • B. Simple
  • C. Compound
  • D. Compound-complex

Explanation: This is a complex sentence as it has one independent clause (we missed our plane) and one dependent clause (because we were late).

Correct answer: Complex

4759. What type of statement is this?Please open the door.

  • A. Declarative
  • B. Imperative
  • C. Interrogative
  • D. Exclamatory

Explanation: An imperative sentence is a sentence that gives the reader an instruction, makes a request, or issues a command. Hence, B is the correct option. Hence option B is correct.

Correct answer: Imperative

4760. Which verb is NOT in the past tense?

  • A. He walked
  • B. He went
  • C. He works
  • D. He bought

Explanation: The past tense verb of 'work' is 'worked', not 'works'. Hence, C is the correct option.

Correct answer: He works