All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 418 of 1032

4171. In the following question, comprehend the key vocabulary:I'm now going to give you 10 _ tips for running a really successful website.

  • A. Invaluable
  • B. Valueless
  • C. Unworthy
  • D. Unprofitable

Explanation: Since these tips will create a successful website, i.e. the tips are extremely helpful and important thus making them invaluable.

Correct answer: Invaluable

4172. Select the option which fits appropriately in the blank:A really sophisticated person would never be _ enough, to think that he is always right.

  • A. Reverent
  • B. Naive
  • C. Articulate
  • D. Humble

Explanation: If someone always thinks they're right, that is foolish on their behalf, therefore it would be 'naive' for a sophisticated person.

Correct answer: Naive

4173. Comprehend key vocabulary.I can't display more books! There aren't enough _ to put them on.

  • A. leaves
  • B. cases
  • C. places
  • D. place

Explanation: I can't display more books! There aren't enough places to put them on.

Correct answer: places

4174. Comprehend key vocabularysecular

  • A. Non-religious
  • B. Unpopular
  • C. Special
  • D. Notable

Explanation: Secular means not connected with religious or spiritual matters.

Correct answer: Non-religious

4175. Comprehend key vocabulary.Tumultuous

  • A. Tranquil
  • B. Frightened
  • C. Turbulent
  • D. Despairing

Explanation: 'Tumultuous' means making an uproar or loud, confused noise so turbulent would make an appropriate synonym.

Correct answer: Turbulent

4176. Comprehend key vocabulary.It needed the collective genius of mankind to ............ the wheel.

  • A. Discover
  • B. Find
  • C. Perform
  • D. Invent

Explanation: The wheel was created by mankind thus it can be said it was invented.

Correct answer: Invent

4177. Comprehend key vocabulary:How are you doing? I'm _ to meet you.

  • A. Calm
  • B. Lovely
  • C. Pleased
  • D. Helpful

Explanation: This question tests our vocabulary.'Pleased' refers to showing manifesting pleasure,proud of,satisfaction,happiness especially during a greeting or meeting as given in the statement.

Correct answer: Pleased

4178. I love you. I can't _ the thought of ever losing you.

  • A. Bear
  • B. Bare
  • C. Support
  • D. Think of

Explanation: Bea means; endure a thought or to persist something.

Correct answer: Bear

4179. Comprehend key vocabulary:The weather is _ today, unlike yesterday which was really rough and stormy.

  • A. Dirty
  • B. Sad
  • C. Calm
  • D. Lazy

Explanation: The correct answer is "calm". The sentence is comparing the weather today to the weather yesterday. Yesterday, the weather was rough and stormy. Today, the weather is calm. Therefore, the answer is "calm". ere is a rewritten sentence: The weather is calm today, unlike yesterday which was rough and stormy.

Correct answer: Calm

4180. Comprehend key vocabulary.Children must be taught to _ between right and wrong.

  • A. Compare
  • B. Contrast
  • C. Agree
  • D. Differentiate

Explanation: This question tests vocabulary. ' Differentiate' means being able to tell the difference between two or more things. Hence, the correct option is D.

Correct answer: Differentiate