All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 417 of 1032

4161. Comprehend key vocabulary:Many of the city's narrow streets have been _.

  • A. Distinguished
  • B. Widened
  • C. Rehabilitated
  • D. Doubled

Explanation: Option A: Distinguished means to be very successful and therefore it can't be used in this sentence.Option B: The streets were narrow so therefore they can be widened hence this is the correct answer.Option C: Rehabilitated means to return something to its former condition so it would not make sense to return narrow streets to their former narrow condition.Option D: Single things can be doubled but narrow things can be widened hence this is not the best option.

Correct answer: Widened

4162. Comprehend key vocabulary:Ahmad is always _ about showing up for work because he feels that tardiness is a sign of irresponsibility.

  • A. Tolerable
  • B. Punctual
  • C. Legible
  • D. Delayed

Explanation: TARDINESS: The quality of being late Option A: Tolerable means to be able to endure and hence it will be incorrect to use it against tardiness.Option B: This is the correct option as punctual means to be on time hence it can be used against tardiness.Option C: Legible is used for something clear enough to read and is hence inappropriate to use in this case.Option D: Delay means to make someone late or slow as ahmed dislikes tardiness it is incorrect to use delay in this sentence.

Correct answer: Punctual

4163. Should I wear my joggers or my _?

  • A. Cardigan
  • B. Shorts
  • C. Scarves
  • D. Trainers

Explanation: Option A; cardigan is a piece of clothing, usually made from wool, that covers the upper part of the body and the arms, fastening at the front with buttons, and usually worn over other clothes.Option B:shorts are short trousers that reach only to the knees or thighs.Option C:scarves is a length or square of fabric worn around the neck or head."she tucked her woolly scarf around her neck"Option D: The hint in the sentence is 'joggers' which is a footwear so the other part of sentence also requires a footwear 'trainers'

Correct answer: Trainers

4164. His shabby clothes and unkempt hair gave him a _ appearance.

  • A. Discontented
  • B. Disreputable
  • C. Disrespectful
  • D. Disputatious

Explanation: Discontented [Option A] , disrespectful [ Option C] and disputations [option D] are the adjectives used to describe the quality of a person.Option B [ disreputable] is an adjective used to describe the appearance of a person. The words 'shabby clothes and unkempt clothes' lead us to the right option

Correct answer: Disreputable

4165. Comprehend key vocabulary.We are planning to get a big, _ table for our dining-room

  • A. rough
  • B. empty
  • C. deep
  • D. round

Explanation: A "round table" typically refers to a table with a circular shape, which can be a good option for a dining room as it allows for more equitable access to the table and encourages conversation among diners.

Correct answer: round

4166. Comprehend key vocabulary.Rainfall in the desert is not only extremely low, but also extremely _

  • A. intense
  • B. erratic
  • C. meagre
  • D. undesirable

Explanation: Erratic means not regular in pattern or movement; unpredictable. Therefore it makes sense to describe rain as erratic, especially in the desert, which is often infrequent and occurs in unpredictable patterns.

Correct answer: erratic

4167. Comprehend key vocabulary. Apart from cows, buffaloes are also _ for milk production.

  • A. reared
  • B. grown
  • C. developed
  • D. produced

Explanation: If you rear a young animal, you keep and look after it until it is old enough to be used for work or food, or until it can look after itself.

Correct answer: reared

4168. It is necessary to _ standards are maintained.

  • A. Control
  • B. Influence
  • C. Ensure
  • D. Insure

Explanation: Ensure means to make certain that something happens or is done. It is related to guaranteeing a specific outcome. Hence, C is the correct option.

Correct answer: Ensure

4169. Because of his _ habits, he could not save much money.

  • A. Extravagant
  • B. Frugal
  • C. Unsavoury
  • D. Bad

Explanation: OPTION A: Extravagant means spending too much money, or using too much of something. Therefore, he could not save much money due to his extravagant habits. Hence, A is the correct option. OPTION B: Frugal means being careful about spending money or using things. OPTION C: Unsavoury means tasteless, unpleasant in taste or smell.OPTION D: Bad means not good in any manner or degree.

Correct answer: Extravagant

4170. In the following question, comprehend the key vocabulary:The next-door neighbor's dog is _ loud. He constantly barks throughout the night.

  • A. Quite
  • B. Quit
  • C. Quiet
  • D. Barely

Explanation: 'Quite' implies the dog was loud. 'Quite ' is used to refer to the utmost degree or completely.

Correct answer: Quite