All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 419 of 1032

4181. Comprehend key vocabulary.It was a good piece of land. They got quite _ by using it to cultivate the much-needed industrial plants.

  • A. Tranquil
  • B. Peaceful
  • C. Responsible
  • D. Prosperous

Explanation: This question tests vocabulary. The meaning of 'prosperous' involves reaping benefits.

Correct answer: Prosperous

4182. Comprehend key vocabulary:Aslam and his friends were making too much noise. Their father got really _ at them.

  • A. Afraid
  • B. Angry
  • C. Kind
  • D. Strong

Explanation: This question tests vocabulary and interpretation of context. Correct option in terms of context of the given sentence is "option B".

Correct answer: Angry

4183. Excuse me, could you _ me the way to the town hall?

  • A. Let
  • B. Put
  • C. Talk
  • D. Tell

Explanation: In this case, the individual is asking for the town hall directions, hence the other individual needs to guide and 'Tell' him the way in the form of one-way communication.

Correct answer: Tell

4184. China is one of the most _ countries in the world.

  • A. Popular
  • B. Populous
  • C. Populate
  • D. Popularized

Explanation: In order to describe a large population of people in a given area, "populous" is used. "Popular" means famous/ well-liked. "Populate" means to form/ fill in a place and "popularised" means to cause something to be liked.

Correct answer: Populous

4185. I have already got a _ at a hotel in Murree. We shall have no problems.

  • A. Prescription
  • B. Property
  • C. Reserve
  • D. Reservation

Explanation: Reservation is to have an arrangement to have something reserved, such as a hotel room, airline ticket, or table at a restaurant. So, option D is the correct answer here.

Correct answer: Reservation

4186. If mountains are _ of trees, rains will soon wash the fertile topsoil down the slope to end as useless silt below.

  • A. Deforested
  • B. Afforested
  • C. Stripped
  • D. Shortage

Explanation: 'Stripped 'means to rip away and remove while 'deforested 'means to cut down and 'afforested 'means plant. 'Shortage 'refers to a lack of a resource. In this case, 'stripped' is used as it is referring to trees ripped away and not cut down.

Correct answer: Stripped

4187. Language with the most alphabets is _

  • A. French
  • B. Chinese
  • C. Portugese
  • D. Urdu

Explanation: French has 26 letters. Portuguese is 23 letter and Urdu has 36. there are As many as 50,000-60,000 characters in Chinese hence Chinese is the language with the most alphabets.

Correct answer: Chinese

4188. Complete the sentence: Your performance _ our expectations.

  • A. except
  • B. excelled
  • C. exceeded
  • D. expected

Explanation: 'Except' means not including; other than. 'Excelled' means being exceptionally good at or proficient in an activity or subject. 'Exceeded' means to be better than; surpass. 'Expected' means regarded as likely; anticipated. In this case, as the individuals were expecting a performance the most likely word should be 'exceeded' as they were wowed by the subject's performance.

Correct answer: exceeded

4189. Complete the sentence: The doctors tried everything they could to ............ the patient's blood pressure.

  • A. produce
  • B. reduce
  • C. clarify
  • D. hasten

Explanation: 'Produce' means to cause (a particular result or situation) to happen or exist. 'Reduce' means to make smaller or less in amount, degree, or size. 'Clarify' means to make (a statement or situation) less confused and more comprehensible. 'Hasten' means to be quick to do something. 'Reduce' is used in association to decrease something that is high (like blood pressure) hence is best fitted for this context.

Correct answer: reduce

4190. He is very _, he believes everything.

  • A. Fallible
  • B. Sensible
  • C. Credible
  • D. Gullible

Explanation: 'Fallible' means "capable of making mistakes or being wrong". 'Sensible' means "have done or chosen in accordance with wisdom or prudence". 'Credible' means "able to be believed; convincing". 'Gullible' means "easily persuaded to believe something; credulous".In this case, as the sentence mentions that he believes everything, the adjective closely associated with its meaning is gullible.

Correct answer: Gullible