All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 460 of 1032

4591. This is the new restaurant you've been talking about, isn't it?

  • A. about isn't it?
  • B. about, is 'nt it?
  • C. about, isn't it
  • D. about, isn't it?

Explanation: The comma is used to separate the tag question from the rest of the sentence.

Correct answer: about, isn't it?

4592. Turnips a root vegetable can be mashed, roasted, or used in casseroles.

  • A. Turnips, a root vegetable,
  • B. Turnips,
  • C. Turnips
  • D. Turnips a root vegetable

Explanation: The commas are used to set off the nonessential clause "a root vegetable"

Correct answer: Turnips, a root vegetable,

4593. Rose and jean were ready to perform, they had rehearsed their piano recital for weeks.

  • A. Rose and jean were ready to perform, they had rehearsed
  • B. Rose and jean were ready to perform; they had rehearsed
  • C. Their rehearsing had make them ready for
  • D. They had rehearsed and Rose and jean were ready for
  • E. Rose and jean were ready to perform; they rehearsed

Explanation: The semicolon is used to separate two independent clauses.

Correct answer: Rose and jean were ready to perform; they had rehearsed

4594. In the 1950's, integration was an anathema to most Americans now, however, most Americans accept it as desirable.

  • A. to most Americans; now, however, most Americans accept it as desirable
  • B. to most Americans, now, however, most Americans accept it
  • C. to most Americans; now, however, most Americans are desirable of it. -
  • D. to most Americans; now, however, most Americans accepted it as desirable
  • E. to most Americans. Now, however, most Americans will accept it as desirable.

Explanation: The semicolon is used to separate two independent clauses, and the commas are used to set off the transitional phrase "now, however".

Correct answer: to most Americans; now, however, most Americans accept it as desirable

4595. We doctors must be honest furthermore, we must set an

  • A. We doctors must be honest; furthermore, we.
  • B. We doctors must be honest, furthermore, we.
  • C. We doctors must be honest: furthermore, we.
  • D. We doctors must be honest. furthermore, we.

Explanation: The semicolon is used to separate two independent clauses, and the comma is used to set off the transitional word "furthermore".

Correct answer: We doctors must be honest; furthermore, we.

4596. Band members spend a great deal of time marching they also must practice playing their instruments on their own times.

  • A. marching they also must practice playing
  • B. marching; they also must practice playing
  • C. marching, they also must practice playing
  • D. marching: they also must practice

Explanation: The semicolon is used to separate two independent clauses.

Correct answer: marching; they also must practice playing

4597. Although my parents were every well intentioned, the advice that they gave me was not well received by me: I argued with turn.

  • A. the advice that they gave me was not well received by me; I argued with them at every turn.
  • B. the advice that they gave me was not well received by me; l argued with them at every turning.
  • C. the advice that they gave me was not well received; I argued with them at every turn.
  • D. the advice that they gave me was not well received; I was arguing with them at every turn
  • E. the advice that they gave me was not well received, and I argued with them at every turn.

Explanation: The semicolon is used to separate two independent clauses.

Correct answer: the advice that they gave me was not well received by me; I argued with them at every turn.

4598. Choose the CORRECT sentence.

  • A. Hardly had he not reached half way across the road when a truck full of bricks came from behind like a gust of wind
  • B. Hardly had he reached halfway across the road when a truck full of bricks came from behind like a gust of wind.
  • C. Hardly he had reached half way across the road when a truck full of bricks came from behind like a gust of wind.
  • D. Hardly he had reached half way across the road when a truck full of bricks had come from behind like a gust of wind.

Explanation: Correct Sentence is option B. "Hardly had he reached halfway across the road when a truck full of bricks came from behind like a gust of wind."

Correct answer: Hardly had he reached halfway across the road when a truck full of bricks came from behind like a gust of wind.

4599. Choose the CORRECT sentence.

  • A. You are one of the few lucky ones who are going to die a really natural death.
  • B. You are one of the few lucky one who are going to die a really natural death.
  • C. You are one of the few lucky ones in number who are going to die a really natural death.
  • D. You are one of the few lucky one who is going to die a really natural death.

Explanation: Correct Sentence: A) "You are one of the few lucky ones who is going to die a really natural death."

Correct answer: You are one of the few lucky ones who are going to die a really natural death.

4600. Choose the CORRECT sentence.

  • A. How far did you say were you going?
  • B. How far did you say you were going?
  • C. How far you say you were going?
  • D. How far you said you were going?

Explanation: Correct Sentence: B) "How far did you say you were going?"

Correct answer: How far did you say you were going?