All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 452 of 1032

4511. Identify the wrong part in the following sentence You must had (A)/ a kind and gentle heart (B) if you want (C) / to become a successful doctor (D).

  • A. You must had.
  • B. A kind and gentle heart.
  • C. If you want.
  • D. To become a successful doctor.

Explanation: The given sentence is a future tense sentence and option A doesn't follow the tense as it has "had" which is a past tense, so this option is correct.

Correct answer: You must had.

4512. Find the error?

  • A. It has not rained since April.
  • B. The jurors walked solemnly into the room.
  • C. Had we known, we would not have come.
  • D. No mistakes

Explanation: There is no error in the sentence and it is grammatically correct so the other options are incorrect

Correct answer: No mistakes

4513. Which part of the following sentence needs to be changed?We have been knowing each other since we were children.

  • A. We have
  • B. Been knowing
  • C. Each other
  • D. Since we were children.

Explanation: The correct sentence is: We have known each other since we were children. The word "knowing" is in the present participle form, which is used to form the progressive tenses, such as "is knowing" and "are being known." However, the sentence is not in the progressive tense, so the present participle form of the verb is not correct. The correct verb form to use is the simple past form, which is "knew."

Correct answer: Been knowing

4514. How should the word in bold be changed?The sun was rise in the east.

  • A. Rise
  • B. Is rose
  • C. Rises
  • D. No change is required

Explanation: As by context, the above-mentioned statement is a fact, and facts are expressed in the present simple tense. Here, the present simple form for singular (sun) will be 'rises'.

Correct answer: Rises

4515. Find the error in the sentence:

  • A. Now the time was
  • B. To escape
  • C. And he opened the window
  • D. And jumped out

Explanation: The use of 'the time was' in Part (A) of the sentence should be replaced by 'was the time' to make it grammatically correct. Hence, the correct sentence is Now was the time to escape and he opened the window and jumped out.Since, we are asked to spot the error, therefore option A will be our choice here.

Correct answer: Now the time was

4516. Find the error in the following sentence:"Even if the doctor puts in his best efforts, he could not succeed in saving the patient."

  • A. Even if the doctor
  • B. Put in his best efforts
  • C. Could not succeed in
  • D. Saving the patient.

Explanation: Option A is the part of sentence with error Use although instead of even.

Correct answer: Even if the doctor

4517. Find an error in the following sentence.

  • A. We are trying
  • B. To locate the
  • C. Historical city for
  • D. The past two years.

Explanation: Correct answer is A. This option is incorrect because the sentence "We are trying...for the past two years" should be corrected as: "We have been trying...for the past two years" to indicate an ongoing action in the past. Option B, C, and D are correct because they state that there is an error in option A.

Correct answer: We are trying

4518. I would love to be able to swim if I am not afraid of water.

  • A. l would love
  • B. To be able to swim
  • C. If I am not afraid
  • D. Of water.

Explanation: The sentence is in past tense (use of the word "would") and so all verbs must follow the same tense, though am is present tense.

Correct answer: If I am not afraid

4519. Find the mistake in the following sentence:You must had a kind and gentle heart if you want to become a successful doctor.

  • A. You must had
  • B. A kind and gentle heart.
  • C. If you want
  • D. To become a successful doctor

Explanation: "Had" is the past form of have, used as a verb. However, here the person is talking in the present tense.So it should be 'You must have '

Correct answer: You must had

4520. When the dentist came in, my tooth was stopped aching out of fear that I might lose my tooth.

  • A. When the dentist came in
  • B. My tooth was stopped aching
  • C. Out of fear
  • D. That I might lose my tooth

Explanation: "Stopped" is already in past tense and so, does not need "was" to indicate the past tense again.

Correct answer: My tooth was stopped aching