All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 451 of 1032

4501. Demonstrate correct use of articles and prepositions. Demonstrate correct use of subject-verb agreement. Demonstrate correct use of writing conventions of spelling, capitalization and punctuation to clarify meaning:If you lend him a book (A)/ he will lend it (B), to someone else (C) and never you will get it back. (D)

  • A. If you lend him a book
  • B. He will lend it
  • C. To someone else
  • D. And never you will get it back

Explanation: Adverbs are placed after auxiliary verbs which include "will". Hence, the correct option is "option D".

Correct answer: And never you will get it back

4502. Demonstrate correct use of articles and prepositions Demonstrate correct use of subject-verb agreement Demonstrate correct use of writing conventions of spelling, capitalization and punctuation to clarify meaning:Even if the doctor (A)/ put in his best efforts, he (B)/ could not succeed in (C)/ saving the patient. (D)

  • A. Even if the doctor
  • B. Put in his best efforts, he
  • C. Could not succeed in
  • D. Saving the patient.

Explanation: Statement B and C indicate past tense whereas statement A indicates future tense due to "Even if". Hence, correct option is option A.

Correct answer: Even if the doctor

4503. Identify the part of sentence which is incorrect If I had been thirsty (A)/ I would have (B)/ drank the lemonade (C)/ without waiting for you. (D)

  • A. If i had been thirsty
  • B. I would have
  • C. Drank the lemonade
  • D. without waiting for you.

Explanation: 3rd past form would be used- drunk instead of drank.

Correct answer: Drank the lemonade

4504. Identify the part of sentence which is incorrectAs an officer (A)/ he not only was (B)/ competent but (C)/ also honest. (D)

  • A. As an officer
  • B. He not only was
  • C. Competent but
  • D. Also honest.

Explanation: 'He not only was' is grammatically incorrect when said out loud, and should be rephrased to 'he was not only'.

Correct answer: He not only was

4505. Which part of the following sentence needs to be changed?I found this bangle while digging in the backyard. I don't know who it belonged to.

  • A. I found this bangle
  • B. While digging
  • C. In the backyard
  • D. I don't know who it belonged to.

Explanation: The entire sentence is in the present tense, hence' belonged' (which is in the past tense) should be changed to "belongs" (which is in the present tense) in order for the sentence to make grammatical sense.

Correct answer: I don't know who it belonged to.

4506. Find the error in the following sentence.

  • A. They have been
  • B. Very close friends
  • C. Until they quarelled
  • D. Over a petty issue.

Explanation: 'They used to be close friends but not anymore' indicates that the sentence is in the past tense hence 'have been' will not be used. 'Had been' would be the correct term here. "Very close friends" correctly describes the relationship between the two people. "Until they quarreled/quarrelled" correctly indicates that their friendship ended due to an argument. "Over a petty issue" correctly identifies the cause of the quarrel.

Correct answer: They have been

4507. Find an error in the following sentence:If I had been thirsty, I would have drank the lemonade without waiting for you.

  • A. If I had been thirsty
  • B. I would have
  • C. Drank the lemonade
  • D. Without waiting for you.
  • E. There is nothing wrong in the sentence

Explanation: Option A: As explained above this answer is incorrect.Option B: As explained above this answer is incorrect.Option C "Drunk" is the past participle of "drink". The phrase "drunk the lemonade" would be the correct alternative to C.Option D: As explained above this answer is incorrect.Option E: As explained above this answer is incorrect.

Correct answer: Drank the lemonade

4508. Select the wrong part of the sentence: I had just entered (A)/ the station (B)/ than I met (C)/ my friends (D).

  • A. I had just entered
  • B. the station
  • C. than I met
  • D. my friends.

Explanation: 'Than 'is used when comparing things and 'Then' can be used when you are talking about actions related to time. In this case, than is wrongly used hence incorrect.

Correct answer: than I met

4509. Find the mistake: I would love (A)/ to be able to swim (B)/ if I am not afraid (C)/ of water (D)

  • A. I wouId love
  • B. To be able to swim
  • C. If I am not afraid
  • D. Of water

Explanation: The verb tense in "if I am not afraid" is wrong. Although the rest of the sentence is in the conditional mood, which expresses hypothetical or ambiguous circumstances, the verb "am" is in the present tense. We employ the past tense version of the verb "to be" (i.e., "were or was") rather than "am" to indicate hypothetical circumstances in the present.

Correct answer: If I am not afraid

4510. Which sentence has an error?

  • A. It has not rained since April.
  • B. The jurors walked solemnly into the room.
  • C. Had we known, we would not have come.
  • D. No mistakes

Explanation: All sentences have proper punctuation, tenses etc.

Correct answer: No mistakes