All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 494 of 1032

4931. The _ cat refused to come down from the tree.

  • A. Frighten.
  • B. Frightening
  • C. Fright
  • D. Frightened

Explanation: The term "frightened" is appropriate as it refers to the state of the cat being scared. In this context, it suggests that the cat is scared and therefore, refuses to come down from the tree.

Correct answer: Frightened

4932. SPOT THE ERRORThe little boy held his father's hand hardly; he didn't want to lose him.

  • A. "little"
  • B. "held"
  • C. ''hardly''
  • D. ''to lose''

Explanation: "hardly," is the error. It should be replaced with "tightly" to convey the intended meaning. "Hardly" means scarcely or barely, which does not fit the context. The correct adverb to describe the manner in which the boy held his father's hand is "tightly."

Correct answer: ''hardly''

4933. After running two rounds, the trainees felt _.

  • A. breathless
  • B. breathtaking
  • C. breathing
  • D. breathlessness

Explanation: The term "breathless" is appropriate as it refers to the state of being out of breath, especially as a result of exertion. In this context, it suggests that the trainees are out of breath after running two rounds.

Correct answer: breathless

4934. The old man has few friends because he is very _.

  • A. arrogant
  • B. arrogantly
  • C. arrogance
  • D. _None ofthese

Explanation: The term "arrogant" is appropriate as it refers to the state of having or revealing an exaggerated sense of one's own importance or abilities. In this context, it suggests that the old man's arrogance is the reason why he has few friends.

Correct answer: arrogant

4935. It is _ to note that most Singaporeans are very caring..

  • A. heartless
  • B. heartfelt
  • C. heartily
  • D. heartening

Explanation: The term "heartening" is appropriate as it refers to the state of making one feel cheerful or encouraged. In this context, it suggests that it is encouraging to note that most Singaporeans are very caring.

Correct answer: heartening

4936. Many spectators walked out before time because the match was very _.

  • A. bored
  • B. boring
  • C. bordem
  • D. bore

Explanation: The term "boring" is appropriate as it refers to the state of not being interesting. In this context, it suggests that the match was not interesting and therefore, many spectators walked out before time.

Correct answer: boring

4937. The living conditions of the poor are rather _ to look at.

  • A. wetter
  • B. patriotic
  • C. pathetic
  • D. apathy

Explanation: The term "pathetic" is appropriate as it refers to the state of arousing pity, especially through vulnerability or sadness. In this context, it suggests that the living conditions of the poor are pitiful to look at.

Correct answer: pathetic

4938. From the summit, you will have a _ view of the city below.

  • A. majestic
  • B. mysterious
  • C. majesty
  • D. mystic

Explanation: The term "majestic" is appropriate as it refers to the state of having grandeur or beauty that inspires admiration or awe. In this context, it suggests that from the summit, one will have a grand or beautiful view of the city below.

Correct answer: majestic

4939. Being the best player in the world, the professional is given an _ salary.

  • A. astrological
  • B. astonished
  • C. astronomical
  • D. astronomy

Explanation: The term "astronomical" is appropriate as it refers to the state of being extremely large. In this context, it suggests that being the best player in the world, the professional is given an extremely large salary.

Correct answer: astronomical

4940. The salesman was so _ that Aida decided to buy the gadget.

  • A. persuasively
  • B. persuasive
  • C. persuaded
  • D. persuasion

Explanation: The term "persuasive" is appropriate as it refers to the state of being good at persuading someone to do or believe something through reasoning or the use of temptation. In this context, it suggests that the salesman was so good at persuading that Aida decided to buy the gadget.

Correct answer: persuasive