All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 492 of 1032

4911. Demonstrate correct use of articles and prepositions, subject-verb agreement, writing conventions of spelling, capitalization and punctuation to clarify meaning.You must boil those vegetables before _ in the stew.

  • A. Using
  • B. Use
  • C. Their used
  • D. The use

Explanation: Suffix 'ing' will be added to the verb because the verb is used after a time order word "before".

Correct answer: Using

4912. Demonstrate correct use of articles and prepositions Demonstrate correct use of subject-verb agreement Demonstrate correct use of writing conventions of spelling, capitalization and punctuation to clarify meaning:I advised her _ drink it.

  • A. Don't
  • B. Not to
  • C. To not
  • D. To don't

Explanation: A preposition must be placed before the adverb. Hence, the correct option is option B.

Correct answer: Not to

4913. Would you mind _ (open) the window please, it's hot here.

  • A. Open
  • B. Opens
  • C. Opened
  • D. Opening

Explanation: The sentence is in present tense and the action required is a continuous present. 'Opened 'is a verb in the past tense, 'open 'is in the present tense, and 'opens' refers to a change in position. 'Opening' is a continuous present verb, hence correct.

Correct answer: Opening

4914. Sara denied _ the car window open.

  • A. Leave
  • B. Leaving
  • C. Left
  • D. To have left

Explanation: 'Leaving' is in a continuous tense which is accurate in this case. 'Leave' in this case is grammatically incorrect while 'left' and 'to have left' are in past tense and do not make grammatical sense when the sentence is said out loud.

Correct answer: Leaving

4915. Father must _ left his briefcase at the office.

  • A. Of
  • B. Had
  • C. Have
  • D. None of these

Explanation: We use "must-have" in the present perfect - the action we are describing happened, or did not happen, in the past and is still true in the present.

Correct answer: Have

4916. A _ is a short story, typically with animals as character, and often conveys a moral.

  • A. Legend
  • B. Myth
  • C. Mystery
  • D. Fable

Explanation: Fables are short stories that typically feature animals who behave and speak like humans. They are often used to convey a moral lesson or teach a life principle. This characteristic matches the description in the prompt.

Correct answer: Fable

4917. Comprehend key vocabulary: genocide

  • A. Murder of a family member
  • B. Extermination of an entire race or group
  • C. Assassination of a king
  • D. Self-destruction

Explanation: The deliberate killing of a large number of people from a particular Nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group is called genocide

Correct answer: Extermination of an entire race or group

4918. My _ says I still need glasses for my eyes.

  • A. Chemist
  • B. Conductor
  • C. Keeper
  • D. Optician

Explanation: Option A; chemist is a a person engaged in chemical research or experiments."chemists have developed catalysts that can turn low-grade fuels into petrol"Option B: conductor is a a person who directs the performance of an orchestra or choir. Option C: keeper is a a person who manages or looks after something or someone."I'm your friend, not your keeper"Option D: 'eyes' in the sentnce leads us to the right option 'optician'

Correct answer: Optician

4919. Comprehend key vocabulary:BIENNIAL

  • A. Plant that blooms twice a year
  • B. Occuring twice a year
  • C. Composed or created by two people
  • D. Occuring once every two years

Explanation: This question tests vocabulary. Meaning of "Biennial" is to "occur once every two years".

Correct answer: Occuring once every two years

4920. SPOT THE ERRORA child who does not do good in school may need extra attention from parents at home

  • A. ''do''
  • B. ''good''
  • C. "extra"
  • D. ''at''

Explanation: "good," is the error. It should be replaced with "well" to describe the child's performance in school. "Well" is the adverb form that should be used with verbs like "do" to indicate how someone performs in a particular activity.

Correct answer: ''good''