All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 490 of 1032

4891. Spring is _. It will be warmer soon.

  • A. On the way
  • B. To be coming
  • C. Eventually
  • D. Prepared now

Explanation: Option A; 'on the way' is used to talk about events/things that are about to happen. Option B: the use of 'to be' is inappropraite as the sentence already as a helping verb 'is' .Option C: 'eventually' means in the end, especially after a long delay, dispute, or series of problems."Eventually, after midnight, I arrived at the hotel"Option D: 'prepared now' means made ready for use."He paints over the prepared canvas with brown acrylic to bring out the cracks"

Correct answer: On the way

4892. Complete the sentence: My friends and I enjoy doing many of the same things. In that respect, we have a lot _.

  • A. in similar
  • B. in particular
  • C. in common
  • D. in comparison

Explanation: As the individuals enjoy many of the same, familiar things, they enjoy doing many 'common' things together and hence have a lot in common.

Correct answer: in common

4893. Complete the sentence: When did you _ smoking? I am really happy to see that.

  • A. cut off
  • B. give up
  • C. make up
  • D. throw away

Explanation: "Gives up" means to stop making an effort. "Cut off" means to separate, "make up" means to compose, and "throwaway" means to dispose of. Smoking is a continuous habit that needs to be stopped by a person hence giving up is the most suitable word.

Correct answer: give up

4894. The plane _ late because one of the passengers was sick.

  • A. Grew up
  • B. Blew up
  • C. Went off
  • D. Took off

Explanation: The word 'took off' is associated with the ascent of the airplane in the air. Grew up, blew up, and went off have different meanings which cannot be related to the motion of the plane.

Correct answer: Took off

4895. Let me _ the candle from the cake.

  • A. Switch off
  • B. Blow out
  • C. Extinguish
  • D. Eliminate

Explanation: 'Switch-off' means stopping the flow or operation of something by means of a tap, switch, or button. A candle does not operate via a switch; hence incorrect. 'Blow out' means being extinguished by an air current. This is correct, as candles are unlightened by the strong passage of air. 'Extinguish' means putting an end to; destroying and, in this case, can be used in the context of a large flame, but not a candle. 'Eliminate' means completely remove or get rid of (something), which is incorrect in this case.

Correct answer: Blow out

4896. Give me three minutes and I'll _.

  • A. Return you call
  • B. Call you in back
  • C. Get back to you
  • D. Be phoned back

Explanation: displays correct use of pronouns and prepositions.The sentence "Give me three minutes and I'll get back to you" implies that the speaker needs some time to attend to something and promises to provide a response or contact you again after three minutes. Option C, "Get back to you," is the most appropriate choice as it accurately conveys the intended meaning of the sentence.Options A, B, and D are incorrect because they do not convey the same meaning or grammatical structure as the original sentence.

Correct answer: Get back to you

4897. Select the word that describes 'block headed':

  • A. Dunce
  • B. Smart
  • C. Wise
  • D. Aglie

Explanation: Block headed refers to a person who is unintelligent or foolish. "Dunce" is a person who is slow at learning; a stupid person. Therefore option A is correct.

Correct answer: Dunce

4898. I could not help to laugh.

  • A. could not help laughing.
  • B. I could not help laugh.
  • C. (C) I could not help but laugh.
  • D. (D) I could not help without Jaughing.

Explanation: The phrase "could not help laughing" is grammatically correct and means that the speaker was unable to refrain from laughing

Correct answer: could not help laughing.

4899. The teacher was made him to stand.

  • A. The teacher made him to stand.
  • B. (B) The teacher made him stand.
  • C. (C) The teacher made him standing.
  • D. (D) The teacher make him standing.

Explanation: Option (B) provides the correct construction of the sentence in the past tense. "Made" is followed by the object "him," and the infinitive verb "stand" follows without the particle "to." This structure is grammatically correct and commonly used to indicate that someone is compelled to assume a standing position.

Correct answer: (B) The teacher made him stand.

4900. 180. I prevented him to gamble:

  • A. (A) I prevented him gambling.
  • B. (B) I prevented him from gamble.
  • C. I prevented him from gambling.
  • D. (D) I prevented him of gambling.

Explanation: When using the verb "prevent" followed by another verb, the preposition "from" is used to indicate the action that is being stopped. Therefore, the correct construction is "prevent + [object] + from + [gerund]".Option (C) correctly follows this structure.

Correct answer: I prevented him from gambling.