All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 449 of 1032

4481. Identity the word or phrase that needs to be changed for the sentence to be correct:He called me as a fool.

  • A. Called
  • B. Me
  • C. As
  • D. Fool

Explanation: The word 'as' over here is unnecessary, and the sentence will suffice without it.

Correct answer: As

4482. Identify the word or phrase that needs to be changed for the sentence to be correct:This is the house where Lack was born in.

  • A. Is
  • B. Where
  • C. Was
  • D. In

Explanation: The word 'in' over here is unnecessary, and the sentence will suffice without it.

Correct answer: In

4483. Identity the word or phrase that needs to be changed for the sentence to be correct:I have visited them a couple of times during my stay in Mexico.

  • A. I have
  • B. Couple
  • C. Of
  • D. Stay
  • E. No error

Explanation: There are no errors in this question, hence we will go with Option E.

Correct answer: No error

4484. Identify the underlined segment in the following sentence, which contains the mistake that needs to be corrected.It should also help you to understand how can you make better use of the scientific method in your everyday living.

  • A. To understand
  • B. Can you
  • C. Use of
  • D. Living

Explanation: "can you": The phrase "can you" is grammatically incorrect in this sentence. It should be replaced with the word "to" to form a correct sentence. The corrected sentence would be: "how to." The underlined segment that contains the mistake is: "how can you make better use of the scientific method in your everyday living." The corrected sentence would be: "It should also help you understand how to make better use of the scientific method in your everyday life." Mistake: The phrase "can you" should be replaced with "to" to form a grammatically correct sentence.

Correct answer: Can you

4485. Identify the underlined segment in the following sentence, which contains the mistake that needs to be corrected.We wished today was sunny so that we could spend the day in the country communicating with nature.

  • A. Was
  • B. So that
  • C. Could spend
  • D. In the country

Explanation: Intead of 'was', 'were' should have been used. We wish today were sunny.. These phrases are never correct: I wish I was, I wish it was, he wishes he was, she wishes she was. Always remember this rule about the usage of was and were: use were with expressions that are hypothetical, wishful, imagined, desired, doubtful, and otherwise contrary to fact-that is to say, not real.

Correct answer: Was

4486. Identify the underlined segment in the following sentence, which contains the mistake that needs to be corrected.Police in their investigation used coercive measure to get favourable statements from the accused.

  • A. Their
  • B. Used
  • C. Measure
  • D. From the accused

Explanation: The underlined segment that contains the mistake is "used coercive measure". The correct phrase should be "used coercive measures". The word "measure" is a singular noun, so it needs to be pluralized when it is used with the word "coercive." The correct sentence should read: Police in their investigation used coercive measures to get favorable statements from the accused.

Correct answer: Measure

4487. Identify the underlined segment in the following sentence, which contains the mistake that needs to be corrected.He proved that if only germs were excluded of wounds, the inflammation was averted.

  • A. That if
  • B. Germs were
  • C. Of wounds
  • D. Inflammation was

Explanation: The underlined segment that contains the mistake is "were excluded of wounds." The correct phrase should be "were excluded from wounds." The preposition "from" is used to indicate that something is removed from something else. In this case, the germs are being removed from the wounds. The correct sentence should read: He proved that if only germs were excluded *from* wounds, the inflammation was averted.

Correct answer: Of wounds

4488. Identify the error and choose the correct option:The rehearsal session started and we have little time to spar for other activities.

  • A. The rehearsal session started and we have little time to spare for other activities.
  • B. The rehearsal session started, and we little time to spare for other activities.
  • C. The rehearsal session starts and we has little time to spare for other activities.
  • D. We are little time to spare for other activities, the rehearsals session starts.

Explanation: The intended word over here was 'spare' instead of 'spar'. 'Spare' means to take out time for extra activities, while 'spar' means to destroy and finish something.

Correct answer: The rehearsal session started and we have little time to spare for other activities.

4489. SPOT THE ERROR: In the following sentences, some segments of each sentence are underlined.The three Abdul Rehman, like his illustrious predecessor, was a young man of twenty-three when he took office.

  • A. The three
  • B. Like his
  • C. Was a
  • D. When he

Explanation: "The three" is a wrong use as "the" is not used to describe a proper noun like it is done in this case. Correct use would have been "Abdul Rehman the third"

Correct answer: The three

4490. Demonstrate control of tenses and sentence structure. Find the error:

  • A. No, it's not true.
  • B. The curtain closed, and the people will clap.
  • C. My sister is a medical practitioner.
  • D. No mistakes.

Explanation: Options A and C have no errors. Option B is the answer as the first part of the sentence is in the past tense and the second part is in the future tense which makes the sentence incorrect.

Correct answer: The curtain closed, and the people will clap.