All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 447 of 1032

4461. He asked me _.

  • A. How are you?
  • B. How was l?
  • C. How you are?
  • D. How I was.

Explanation: 'How I was' is correct because in talking about something that happened in the past, past tense indicative is used i.e.( I was or he/she/it was).

Correct answer: How I was.

4462. She asked me _.

  • A. Bring a glass of water for her.
  • B. To bring a glass of water for me.
  • C. To bring a glass of water for her.
  • D. None of these.

Explanation: This is the has the most appropriately used vocabulary, hence it is correct.

Correct answer: To bring a glass of water for her.

4463. He asked me _.

  • A. How are you
  • B. How was I
  • C. How you are
  • D. How I was

Explanation: The key to solving these questions is to read this sentence in your head while filling each option in the blank. The confusion here is between Options A and D. 'how I was' fits here well and how are you would have been used if this was being written as direct speech in quotation marks.

Correct answer: How I was

4464. Error correction: I've lived in Barcelona since six years.

  • A. Has six years.
  • B. Been six years.
  • C. At six years.
  • D. Has been six years.
  • E. For six years.

Explanation: For is the correct word to be used here in place of since, thus option E is the correct answer. This option suggests replacing "since" with "for" and saying, "I've lived in Barcelona for six years." This is the most suitable and correct option. Using "for" indicates the duration of time (six years) that you have lived in Barcelona.

Correct answer: For six years.

4465. Spot the correct spelling:

  • A. Coomitte
  • B. Commitee
  • C. Committey
  • D. Committee
  • E. Committeee

Explanation: "Committee" is the correct spelling for the word, indicating a group of people appointed or elected to perform a particular function or make decisions. Option D is the correct answer.

Correct answer: Committee

4466. Pick up the wrong one: The beautiful and the most attractive picture was hanged on the wall.

  • A. Beautiful
  • B. The most
  • C. Was
  • D. Hanged

Explanation: Option D is correct because 'hanged' is wrong because in this sentence the 3rd form of hang (hung) is used. Hung is the past tense of hang in almost all situations except when referring to someone being sentenced to death by hanging then 'hanged' is used.

Correct answer: Hanged

4467. Pick up the wrong one: Though I thought I had hardly left any book unread. I am surprised that I have read none of these two books.

  • A. Had
  • B. Unread
  • C. Have
  • D. None

Explanation: Option D is correct because 'none' is wrong because in this sentence the number of books is mentioned so 'not any' is used instead of none.

Correct answer: None

4468. Pick up the wrong one: Each of the defaulters were heavily fined for delay in payment of dues.

  • A. Were
  • B. Fined
  • C. Delay
  • D. Payment

Explanation: Option A is correct because in this sentence 'were' is used which is wrong as 'each' is always followed by 'was'.

Correct answer: Were

4469. Pick up the wrong one: Nothing can be helpful to check the evils than the fear of God.

  • A. Nothing
  • B. Helpful
  • C. Check
  • D. Than

Explanation: Option C is correct because in this sentence the use of the word 'check' is inappropriate, hence eliminated.

Correct answer: Check

4470. Pick up the wrong one: Neither Promises have been kept, regardless of numerous opportunities to do so.

  • A. Neither
  • B. Promises
  • C. Have
  • D. Regardless

Explanation: Option A is correct because in this sentence the word 'neither' is incorrect as it is used to mean none of two or more by comparison which is not applicable in this case instead 'none of' should be used because none means 'no one' and 'not any'.

Correct answer: Neither