All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 421 of 1032

4201. Don't forget your _ . It's very cold outside, you wouldn't want to catch a cold.

  • A. Gloves
  • B. Underwear
  • C. Umbrella
  • D. Scissors

Explanation: Since cold weather is being spoken about in the sentence, "gloves" are a suitable accessory; "umbrella" would be chosen if it was rainy weather.

Correct answer: Gloves

4202. Rainfall in the desert is not only extremely low, but also extremely _.

  • A. Intense
  • B. Erratic
  • C. Meagre
  • D. Undesirable

Explanation: "Erratic" means inconsistent, and since the sentence is about rain in a desert, it makes sense for the rain to be unpredictable and variable.

Correct answer: Erratic

4203. Apart from cows, buffaloes are also _ for milk production.

  • A. Reared
  • B. Grown
  • C. Developed
  • D. Produced

Explanation: "Reared" means brought up until fully grown. Rearing of animals (like buffaloes) refers to animals raised or bred for their use (profit or food) - in this case, milk productionOption B,C and D are incorrect

Correct answer: Reared

4204. As he hated every minute of his life in the army, it is no wonder that he decided one day to _ his unit.

  • A. Desert
  • B. Dessert
  • C. Avoid
  • D. Suspend

Explanation: "Desert" means to leave usually without intending to return or to leave a person or thing that one should have stayed with. Since he hated his experience in the army, it makes sense he deserted it like that.

Correct answer: Desert

4205. The language with the highest number of alphabets is?

  • A. French.
  • B. Chinese.
  • C. Portuguese.
  • D. Urdu.

Explanation: French has 26 letters. Portuguese is 23 letter and Urdu has 36. there are As many as 50,000-60,000 characters in Chinese hence Chinese is the language with the most alphabets.

Correct answer: Chinese.

4206. It was a good piece of land. They got quite _ by using it to cultivate the much-needed industrial plants.

  • A. Tranquil
  • B. Peaceful
  • C. Responsible
  • D. Prosperous

Explanation: Since the land is good and much-needed industrial plants are being cultivated, the crop must be in demand and therefore good profit is being made so that is why 'prosperous' is chosen, which means to flourish financially, and have success.

Correct answer: Prosperous

4207. The doctor said, "Do not miss the medicine."

  • A. The doctor told to miss the medicine.
  • B. The doctor forbade not to miss the medicine.
  • C. The doctor asked to miss the medicine.
  • D. The doctor forbade to miss the medicine.

Explanation: In reported speech, the verb "said" changes to a suitable reporting verb like "forbade" when expressing a prohibition or order. The correct option is: "The doctor forbade to miss the medicine."

Correct answer: The doctor forbade to miss the medicine.

4208. The teacher advised us not to waste your time.

  • A. The teacher said to us." Do not waste your time"
  • B. The teacher asked to us." Do not waste your time"
  • C. The teacher said to me." Do not waste your time",
  • D. The teacher said to us." Do not waste his time"

Explanation: In reported speech, the reporting verb "advised" is correctly transformed to "said to" when expressing advice. The possessive pronoun "your" in the original sentence changes to "our" in the reported speech. Therefore, the correct option is: "The teacher said to us, 'Do not waste your time.'"

Correct answer: The teacher said to us." Do not waste your time"

4209. He said, "What is wrong with her hand?"

  • A. He told me if I was interested in.
  • B. He asked to me that I was interested in my work.
  • C. He asked if I was interested in his book.
  • D. He asked If he was interested in my work.

Explanation: In reported speech for a question, the reporting verb "said" changes to "asked." The correct option is: "He asked if I was interested in his book."

Correct answer: He asked if I was interested in his book.

4210. My friend said, "May you live long!"

  • A. My friend prayed for me that I might live long.
  • B. My friend prayed for me that I might lived long.
  • C. My friend forbade for me that I might live long.
  • D. My friend wishes me that I might live long.

Explanation: The expression "May you live long" is a wish, and in reported speech, it is often transformed into a statement with a verb like "prayed for" or "wished." The correct option is: "My friend prayed for me that I might live long."

Correct answer: My friend prayed for me that I might live long.