All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 415 of 1032

4141. The young lady was attracting a lot of negative attention at the party because she was wearing a _ silver grown.

  • A. Grim
  • B. Garnish
  • C. Gaudy
  • D. Gobsmacked

Explanation: Gaudy means extravagantly bright or showy, typically so as to be tasteless. For example: "silver bows and gaudy ribbons"

Correct answer: Gaudy

4142. My dog happily _ itself under the table and chewed contentedly at a piece of bone.

  • A. Eclipsed
  • B. Elucidated
  • C. Exhumed
  • D. Ensconced

Explanation: Ensconce means to establish or settle (someone) in a comfortable, safe place.For example: "Agnes ensconced herself in their bedroom"

Correct answer: Ensconced

4143. The headmaster questioned each of the students in turn to try to _ the truth.

  • A. Entail
  • B. Emit
  • C. Elicit
  • D. Exacerbate

Explanation: To elicit means to evoke or draw out (a reaction, answer, or fact) from someone."I tried to elicit a smile from Joanna"

Correct answer: Elicit

4144. The Prime Minister is a very _ man. Everyone follows his orders.

  • A. Powerful
  • B. Circular
  • C. Direct
  • D. Painful

Explanation: In order for people to follow someone's orders, they must be in a high position of authority, hence "powerful", key people. "Circular" is not used to describe a person's characteristics. "Direct" in this case does not accurately describe the prime minister's authority and "painful" is used to describe a sensation, not an individual's characteristics and personality.

Correct answer: Powerful

4145. Comprehend key vocabulary:The _ at the hospital told me not to worry about my arm anymore.

  • A. Acountant
  • B. Lodger
  • C. Director
  • D. Specialist

Explanation: Accountants, lodgers, and directors do not evaluate patients at a hospital. Therefore, through the process of elimination, Option D is correct.

Correct answer: Specialist

4146. A successful businessman is _ of the risks.

  • A. Audacious
  • B. Agoraphobic
  • C. Dismay
  • D. Coerce

Explanation: Audacious means invulnerable to fear. Agoraphobic means afraid of open or public places. Dismay means discouragement. Coerce means to pressurise or force. Therefore, Audacious is the most appropriate word to fill in the blank.

Correct answer: Audacious

4147. The chess master promised to _ havoc upon his opponent's pawn for taking his bishop.

  • A. Endow
  • B. Placate
  • C. Ensue
  • D. Warrant
  • E. Wreak

Explanation: Wreak will be the best word here as it refers to causing a large amount of damage or harm. Endow means to give something to an individual. Placate means to make someone less angry or hostile. Ensue means something to happen or occur afterwards or as a result. Warrants refers to a justification as to why a specific task was done.

Correct answer: Wreak

4148. Shakespeare, a (an) _ writer, entertained audiences by writing many tragic and comic plays.

  • A. Numeric
  • B. Obstinate
  • C. Dutiful
  • D. Prolific
  • E. Generic

Explanation: Prolific refers to being intellectually inventive and fruitful; producing many ideas or creating many things. Numeric refers to something expressed in numbers. Obstinate refers to stubbornly refusing to change one's opinion. Dutiful refers to someone who follows his duties and follows orders. Generic means something that is not specific and something common.

Correct answer: Prolific

4149. His credulous nature often landed him in trouble. What does credulous mean over here?

  • A. Dreamy
  • B. Naughty
  • C. Innocent
  • D. Willing to believe easily

Explanation: Credulous means being very naive, gullible, and innocent hence, having or showing too great a readiness to believe things. The correct meaning of "credulous" in the given context is option D) "Willing to believe easily." When describing someone as credulous, it means that they are prone to accepting things as true without questioning or doubting them. Consequently, their trusting and gullible nature can lead them into difficulties or problematic situations.

Correct answer: Willing to believe easily

4150. The person in charge of a school is called a _.

  • A. Principal
  • B. Principle
  • C. Head
  • D. Staff

Explanation: A principle is a rule, a law, a guideline, or a fact. A principal is the headmaster of a school or a person who's in charge of certain things in a company.

Correct answer: Principal