All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 352 of 1032

3511. According to the dean, the goal of gainfully employment is apparently to protect students from getting into unsustainable debt.

  • A. Of
  • B. Gainfully
  • C. Apparently
  • D. Getting

Explanation: The sentence has an error in option (b). Here's the corrected version:"According to the dean, the goal of gainful employment is apparently to protect students from getting into unsustainable debt."The error is in the use of "gainfully." The correct term here is "gainful." "Gainful employment" is a phrase commonly used to refer to employment that provides a sufficient income to meet one's needs. The mission is to secure parallelism by using "gainful employment" instead of "gainfully employment" in reference to "unsustainable debt" .So, the corrected sentence is: "According to the dean, the goal of gainful employment is apparently to protect students from getting into unsustainable debt."

Correct answer: Gainfully

3512. The enrollment in professional courses has dropped considerable due to overall slump in the economy and poor employment prospects for recent college graduates.

  • A. In
  • B. Has
  • C. Considerable
  • D. Due

Explanation: "The enrollment in professional courses has dropped considerably due to the overall slump in the economy and poor employment prospects for recent college graduates."The error is in the use of "considerable." The correct term here is "considerably," which is the adverb form with suffix -ly. It should modify the verb "dropped" to indicate the extent of the drop. Note that one important step before choosing the correct answer is to identify which word is being modified by the modifier. Here the drop rate is considerable not the enrollment and dropping being a verb makes considerable an adverb and is changed to considerably.So, the corrected sentence is: "The enrollment in professional courses has dropped considerably due to the overall slump in the economy and poor employment prospects for recent college graduates."

Correct answer: Considerable

3513. The roof of the house collapsed due to heavy snowfall; lucky no one was at home when the incident occurred.

  • A. Due
  • B. Lucky
  • C. Was
  • D. Occurred

Explanation: The sentence has an error in option (b). Here's the corrected versionThe error is in the use of "lucky." "The roof of the house collapsed due to heavy snowfall; luckily, no one was at home when the incident occurred." The correct term here is "luckily," which is the adverb form. It should modify the clause that follows, providing more information about the situation.So, the corrected sentence is: "The roof of the house collapsed due to heavy snowfall; luckily, no one was at home when the incident occurred."

Correct answer: Lucky

3514. I hope to boldly go where there is danger, so I can protect those around me who are not as brave as I am. x

  • A. Boldly
  • B. Go where
  • C. So
  • D. Brave

Explanation: The sentence has an error in option (a). Here's the corrected version:"I hope to go boldly where there is danger, so I can protect those around me who are not as brave as I am."The error is in the placement of the adverb "boldly." In English, adverbs are usually placed before the main verb but after auxiliary verbs (such as be, have, may, & must). The only exception is when the main verb is "to be", in which case the adverb goes after the main verb. So, here the adverb (boldly) will be used after because the main verb is "to go". The traditional rule is not to split an infinitive by placing an adverb between "to" and the base verb. The correct placement is "to go boldly".So, the corrected sentence is: "I hope to go boldly where there is danger, so I can protect those around me who are not as brave as I am."

Correct answer: Boldly

3515. When I was younger, I wanted to be a professional tennis player, but I wasn't enough good.

  • A. When
  • B. to be
  • C. but
  • D. enough

Explanation: The correct version of the sentence would be:"When I was younger, I wanted to be a professional tennis player, but I wasn't good enough."This is the error. The correct placement should be "good enough" rather than "enough good." The adjective "good" should come before "enough" to properly modify the noun "player." The corrected phrase is "good enough."

Correct answer: enough

3516. The price of the ticket is too expensive to Mike to fly to Europe

  • A. price
  • B. too
  • C. to
  • D. to fly

Explanation: The correct version of the sentence would be:"The price of the ticket is too expensive for Mike to fly to Europe." "to" - This is incorrect. The correct preposition to use in this context is "for" rather than "to."So, the corrected sentence is: "The price of the ticket is too expensive for Mike to fly to Europe.

Correct answer: to

3517. The little boy held his father's hand hardly; he didn't want to lose him

  • A. little
  • B. held
  • C. hardly
  • D. lose

Explanation: The corrected version would be:"The little boy held his father's hand tightly; he didn't want to lose him."This is the error. The word hardly means only just; almost not; barely. The intended meaning is that the boy held his father's hand tightly, because he didn't want to lose him, not that he barely held it. The correct adverb to use in this context is "tightly."So, the corrected sentence is: "The little boy held his father's hand tightly; he didn't want to lose him."

Correct answer: hardly

3518. A child who does not do good in school may need extra attention from parents at home.

  • A. do
  • B. good
  • C. extra
  • D. at

Explanation: The corrected version would be:"A child who does not do well in school may need extra attention from parents at home."This is the error. The correct adverb to modify the verb "do" is "well" instead of "good." "Good" is an adjective, and in this context, an adverb is needed to describe how the child is performing.

Correct answer: good

3519. Very seldom these solutions meet the needs of old people.

  • A. very
  • B. these solutions
  • C. meet
  • D. needs

Explanation: This is the error. In English, adverbs are usually placed before the main verb but after auxiliary verbs (such as be, have, may, & must). The only exception is when the main verb is "to be", in which case the adverb goes after the main verb. So, here the adverb (very seldom) will be used before the verb (meet). Therefore, it should be "These solutions very seldom meet " instead of " very seldom these solutions meet". This is an example of misplaced modifier where the modifier/adverb is present but is very far away from its verb so it should be placed next to "meet", not to "these solutions", since it is describing "meet" not "these solutions"So, the corrected sentence is: "These solutions very seldom meet the needs of old people.

Correct answer: these solutions

3520. He told me that he was treated very friendly

  • A. He told
  • B. that
  • C. treated
  • D. very friendly

Explanation: This is the error. The word "friendly" is not an adverb, but an adjective. So in order to describe a verb (treat), an adjective "friendlily" should be used. The word "friendly" should be modified to "friendlily" to match the adverbial use in the sentence. Adverbs typically end in -ly, and in this context, "very friendlily" is the correct form. Don't confuse suffix -ly of friendly with it being an adverb it is not! So, the corrected sentence is: "He told me that he was treated very friendlily."

Correct answer: very friendly