All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 284 of 1032

2831. Sam _ in the garden now.

  • A. Digs
  • B. Digging
  • C. Is diging
  • D. Is digging

Explanation: The given sentence is a present continuous tense as indicated by the word now.The given sentence is a present continuous tense as indicated by the word now. -ing makes the verb in present continuous form.

Correct answer: Is digging

2832. Choose the grammatically correct sentence.

  • A. No, I haven't never been to a shopping mall.
  • B. No, I haven't ever been to a shopping mall.
  • C. No, I have ever been to a shopping mall.
  • D. No, I haven't ever never been to a shopping mall.

Explanation: To answer this question, remember not to use two negative words in a single sentence.The use of the second negative negates the previous idea.

Correct answer: No, I haven't ever been to a shopping mall.

2833. The child _ spoken to his parents before going on the trip.

  • A. Have
  • B. Will be
  • C. Had
  • D. Would

Explanation: In this sentence, the use of SPOKEN (3rd form of speak) represents the use of perfect tense. So, HAS/HAVE/HAD should be used. The use of BEFORE shows that the first part of the sentence was completed in the past. So, past tense should be used.

Correct answer: Had

2834. I don't think I _ be able to go.

  • A. Can
  • B. Should
  • C. Shall
  • D. Must

Explanation: 'Shall' implies that the action will be done in the future. In the sentence, it would mean that the person does not think he would be able to go. Hence, option C is the most suitable option.

Correct answer: Shall

2835. Find out the antonym of "Mumbled":

  • A. Unprovoked
  • B. Quiver
  • C. Loud
  • D. Rarely

Explanation: 'Mumbled' means to say something silently. 'Loud' is the direct opposite of it.

Correct answer: Loud

2836. The antonym for the word "chaotic" is:

  • A. Embarrassing
  • B. Hectic
  • C. Orderly
  • D. Nervous

Explanation: Chaotic means completely unordered and unpredictable, and confusing.So, the ANTONYM of the word will be "orderly."Since, chaotic is a negative word, its antonym will be a positive word.Only Option C has a positive connotation, so option C is the correct option.

Correct answer: Orderly

2837. Choose the sentence with the correct use of the article.

  • A. Natasha can play a piano and a violin.
  • B. Natasha can play the piano and the violin.
  • C. Natasha can play the piano and a violin.
  • D. Natasha can play piano and violin.

Explanation: This correct Option is B as it uses the definite article "the" before both piano and violin, indicating that Natasha can play a specific piano and a specific violin. Therefore, the correct sentence is: "Natasha can play the piano and the violin."

Correct answer: Natasha can play the piano and the violin.

2838. Ahmad Faraz is - of Urdu poetry.

  • A. A William Wordsmith
  • B. The William Wordsmith
  • C. William Wordsmith

Explanation: Correct. Using "the" emphasizes that Ahmad Faraz is uniquely comparable to William Wordsworth, indicating his distinguished status in Urdu poetry.

Correct answer: The William Wordsmith

2839. James sometimes visits - to deliver lectures to the prisoners

  • A. a jail
  • B. the jail
  • C. Some jail
  • D. jail

Explanation: The jail is correct because it implies a specific jail that is known to both the speaker and the listener. It suggests that James visits a particular jail to deliver lectures.

Correct answer: the jail

2840. He was listening to the news on -

  • A. The radio
  • B. A radio
  • C. Radio
  • D. Some radio

Explanation: The radio is correct because "the radio" is a specific medium through which people commonly listen to the news. It is a general reference to the medium itself, much like "the television" or "the internet."

Correct answer: The radio