Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 231 of 315

2301. GYMNASIUM: EXERCISE

  • A. Diseases: Diagnose
  • B. Birthday: Celebrate
  • C. Store: Shop
  • D. Army: Discharge
  • E. Building: Construct

Explanation: Correct Answer: C. Store: Shop - Explanation: Exercise is performed in the gymnasium. Similarly, shopping is performed in a store.

Correct answer: Store: Shop

2302. COMPASS: NAVIGATION

  • A. Clock: Dial
  • B. Physician: Disease
  • C. Camera: Photography
  • D. Pilot: Flight
  • E. Book: Reading

Explanation: Correct Answer: C. Camera: Photography - Explanation: A compass is used in navigation. Similarly, a camera is used in photography.

Correct answer: Camera: Photography

2303. . PEEL: APPLE

  • A. Skin: Hair
  • B. Shoe: Leather
  • C. Hull: Ship
  • D. Shell: Lobster
  • E. Coat: Fur

Explanation: Correct Answer: D. Shell: Lobster - Explanation: Apple is covered in peel, and lobster is covered in a shell.

Correct answer: Shell: Lobster

2304. FINGER: RING

  • A. Neck: Necklace
  • B. Bandage: Wound
  • C. Bracelet: Wrist
  • D. Glove: Hand
  • E. Lip: Tune

Explanation: Correct Answer: A. Neck: Necklace - Explanation: A ring is for wearing on the finger as an ornament, and a necklace is for wearing around the neck. Both are usually circular.

Correct answer: Neck: Necklace

2305. ADULT: CHILD

  • A. Tree: Bush
  • B. Sheep: Lamb
  • C. Cow: Calf
  • D. Puppy: Baby
  • E. Buck: Fawn

Explanation: Correct Answer: E. Buck: Fawn - Explanation: Buck is the male of the deer, and fawn is a young deer.

Correct answer: Buck: Fawn

2306. PEPPER: SEASON

  • A. Cinnamon: Prepare
  • B. Sugar: Sweeten
  • C. . Celery: Plant
  • D. Accent: Cook
  • E. Salt: Taste

Explanation: Correct Answer: B. Sugar: Sweeten - Explanation: Season means to heighten or improve the flavor of (food) by adding spices, herbs, or the like. Pepper is used to season the food, and sugar is used to sweeten the food.

Correct answer: Sugar: Sweeten

2307. BEEF JERKY

  • A. Corn Flake
  • B. Venison: Deer
  • C. Grape: Raisin
  • D. Meat: Sausage
  • E. Flesh: Bone

Explanation: Correct Answer: C. Grape: Raisin - Explanation: Jerky is the meat, especially beef, that has been cut in strips and preserved by drying in the sun. A raisin is a grape of any of the various sweet varieties dried in the sun.

Correct answer: Grape: Raisin

2308. SCHOOL: FISH

  • A. Herd: Cows
  • B. Cars: Traffic
  • C. Dog: Puppy
  • D. Bird: Wing
  • E. Horse: Barn

Explanation: Correct Answer: A. Herd: Cows - Explanation: School is the group of fish, and a herd is the group of cows.

Correct answer: Herd: Cows

2309. AUTHOR: NOVEL

  • A. Composer: Piano
  • B. Artist: Easel
  • C. Sculptor: Statue
  • D. Painter: Color
  • E. Mechanic: Oil

Explanation: Correct Answer: C. Sculptor: Statue - Explanation: A sculptor is a person who practices the art of sculpture.

Correct answer: Sculptor: Statue

2310. SURGEON: DEXTEROUS

  • A. Clown: Fat
  • B. Actress: Beautiful
  • C. Athlete: Tall
  • D. Acrobat: Agile
  • E. Man: Strong

Explanation: Correct Answer: D. Acrobat: Agile - Explanation: Dexterous means active, skillful, or adroit in the use of the hands and mind. Agile means active, marked by an ability to think quickly; mentally acute or aware.

Correct answer: Acrobat: Agile