Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 232 of 315

2311. SPECTATOR: SPORT

  • A. Jury: Trial
  • B. Witness: Crime
  • C. Soloist: Music
  • D. Player: Team
  • E. Fan: Grandstand

Explanation: Correct Answer: B. Witness: Crime - Explanation: A spectator views the sport, and a witness is an individual who, being present, personally sees or perceives a thing.

Correct answer: Witness: Crime

2312. WALK: AMBLE

  • A. Work: Labor
  • B. Play: Rest
  • C. Run: Fast
  • D. Jog: Trot
  • E. Go: Come

Explanation: Correct Answer: D. Jog: Trot - Explanation: Amble means a slow, easy walk. Jog means to go at a quick, steady pace; move briskly; bustle; hurry.

Correct answer: Jog: Trot

2313. This question consists of a pair of words or phrases that are separated by a colon and followed by five answer choices. Choose the pair of words or phrases in the answer choices that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.FROWN: GROAN

  • A. Stroll: Amble
  • B. Clown: Crone
  • C. Strained: Wit
  • D. Grin: Guffaw

Explanation: Correct Answer: D. Grin: Guffaw - Explanation: Frown is a facial expression indicating displeasure. Similarly, a groan is a sound indicating discomfort or pain. A grin is a facial expression indicating happiness, and a guffaw is a loud burst of laughter.

Correct answer: Grin: Guffaw

2314. This question consists of a pair of words or phrases that are separated by a colon and followed by five answer choices. Choose the pair of words or phrases in the answer choices that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.ANARCHY: ORDER

  • A. Adore: Loathe
  • B. Sonnet: Medley
  • C. Tent: Shelter
  • D. Finger: Nail

Explanation: Correct Answer: C. Tent: Shelter - Explanation: Anarchy is the absence of order. Similarly, a tent is a temporary structure that lacks the order of a permanent building.

Correct answer: Tent: Shelter

2315. SUGAR: SACCHARIN

  • A. Slimming: Fattening
  • B. Lace: Collar
  • C. Cotton: Polyester
  • D. Syrup: Molasses

Explanation: Correct Answer: D. Syrup: Molasses - Explanation: Sugar is a sweet substance, and saccharin is an artificial sweetener. Similarly, syrup is a sweet liquid, and molasses is a sweet, thick syrup.

Correct answer: Syrup: Molasses

2316. EAGLE: AMERICA

  • A. Bath: Turkey
  • B. John Bull: England
  • C. Oriole: Baseball
  • D. Statue: Liberty

Explanation: Correct Answer: B. John Bull: England - Explanation: An eagle is associated with America. Similarly, John Bull is a national personification of England.

Correct answer: John Bull: England

2317. AFFLUENT: LUCKY

  • A. Greedy: Money
  • B. Charitable: Stingy
  • C. Unsuccessful: Lazy
  • D. Rely: Retort

Explanation: Correct Answer: B. Charitable: Stingy - Explanation: Affluent means having a lot of money, and lucky means having good fortune. Similarly, charitable means generous, and stingy means not generous.

Correct answer: Charitable: Stingy

2318. FOODER: STEER

  • A. Goddess: Valentine
  • B. Pesticide: Beetle
  • C. Slop: Hog
  • D. Roe: Cupid

Explanation: Correct Answer: C. Slop: Hog - Explanation: Fodder is feed for livestock, and a steer is a castrated male cattle. Similarly, a slop is a mixture of liquid food, and a hog is a pig.

Correct answer: Slop: Hog

2319. ACT: STAGE

  • A. Swim: Pool
  • B. Whale: River
  • C. Cat: Dog
  • D. Fish: Trout

Explanation: Correct Answer: A. Swim: Pool - Explanation: An act is performed on a stage. Similarly, swimming is done in a pool.

Correct answer: Swim: Pool

2320. PILFER: ROB

  • A. Doctor: Treatment
  • B. Taste: Eat
  • C. Affirm: Intimate
  • D. Innuendo: Desperado

Explanation: Correct Answer: B. Taste: Eat - Explanation: Pilfer means to steal small amounts. Similarly, taste means to eat or drink a small quantity of something.

Correct answer: Taste: Eat