Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 230 of 315

2291. Synchronized : (antonym)

  • A. Arrhythmic
  • B. Resonating
  • C. Harmonized
  • D. Brought into accord

Explanation: Synchronized implies moving or occurring at the same time or rate, while arrhythmic means lacking rhythm or regularity.

Correct answer: Arrhythmic

2292. Chaotic : (antonym)

  • A. Immersive
  • B. Orderly
  • C. Hectic
  • D. Steady

Explanation: Chaotic means in a state of complete confusion and disorder, while orderly means neatly and methodically arranged.

Correct answer: Orderly

2293. Bombastic : (antonym)

  • A. Creative
  • B. Selfish
  • C. Astounded
  • D. Polite

Explanation: Bombastic means high-sounding but with little meaning; inflated, while polite means having or showing behavior that is respectful and considerate of other people.

Correct answer: Polite

2294. Wane (synonym)

  • A. Decline
  • B. Tried
  • C. Dead
  • D. Shine

Explanation: "Wane" means to decline, diminish, or decrease gradually, so its synonym is "decline.

Correct answer: Decline

2295. Baptize (synonym)

  • A. Christen
  • B. . Holy
  • C. . Dehumanize
  • D. Something that had been ostracized

Explanation: Baptize" means to christen or perform a religious ceremony of baptism, so its synonym is "Christen."

Correct answer: Christen

2296. Indeterminate (antonym)

  • A. Calculated
  • B. Conclusive
  • C. Extravagant
  • D. Astonished

Explanation: "Indeterminate" means not conclusive or not clearly defined, so its antonym is "Conclusive."

Correct answer: Conclusive

2297. Attract (antonym)

  • A. Progress
  • B. Circumnutates
  • C. Magnetic
  • D. Repel

Explanation: Attract" means to draw towards oneself, so its antonym is "Repel," meaning to push away or drive off

Correct answer: Repel

2298. This question consists of the pair of words or phrases in the answer choices that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. FRAGILE: HARDY ::

  • A. awkward: clumsy
  • B. orthodox: traditional
  • C. amateur: Professional
  • D. cautious: flippant
  • E. compact: portable (X)

Explanation: Correct Answer: C. amateur: Professional - Explanation: Fragile is the opposite of hardy. Amateur is the opposite of professional.

Correct answer: amateur: Professional

2299. This question consists of the pair of words or phrases in the answer choices that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.POTABLE: DRINK::

  • A. taxable pay
  • B. attainable: commute
  • C. reparable: fix
  • D. inedible: eat
  • E. laughable: joke

Explanation: Correct Answer: C. reparable: fix - Explanation: Something that is potable is something one can drink, just as something that is repairable is something one can fix.

Correct answer: reparable: fix

2300. This question consists of the pair of words or phrases in the answer choices that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.BRITTLE: FRACTURE

  • A. Rain: umbrella
  • B. Flammable: burn
  • C. Perpetual: Stop
  • D. Ice: Cold
  • E. Opaque: Dark

Explanation: Correct Answer: B. Flammable: burn - Explanation: A brittle thing gets fractured (break). Similarly, a flammable thing gets burned.

Correct answer: Flammable: burn