Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 222 of 315

2211. Comprehend key vocabulary:How are you doing? I'm _ to meet you.

  • A. Calm
  • B. Lovely
  • C. Pleased
  • D. Helpful

Explanation: This question tests our vocabulary.'Pleased' refers to showing manifesting pleasure,proud of,satisfaction,happiness especially during a greeting or meeting as given in the statement.

Correct answer: Pleased

2212. I love you. I can't _ the thought of ever losing you.

  • A. Bear
  • B. Bare
  • C. Support
  • D. Think of

Explanation: Bea means; endure a thought or to persist something.

Correct answer: Bear

2213. Comprehend key vocabulary:The weather is _ today, unlike yesterday which was really rough and stormy.

  • A. Dirty
  • B. Sad
  • C. Calm
  • D. Lazy

Explanation: The correct answer is "calm". The sentence is comparing the weather today to the weather yesterday. Yesterday, the weather was rough and stormy. Today, the weather is calm. Therefore, the answer is "calm". ere is a rewritten sentence: The weather is calm today, unlike yesterday which was rough and stormy.

Correct answer: Calm

2214. Comprehend key vocabulary.Children must be taught to _ between right and wrong.

  • A. Compare
  • B. Contrast
  • C. Agree
  • D. Differentiate

Explanation: This question tests vocabulary. ' Differentiate' means being able to tell the difference between two or more things. Hence, the correct option is D.

Correct answer: Differentiate

2215. Comprehend key vocabulary.It was a good piece of land. They got quite _ by using it to cultivate the much-needed industrial plants.

  • A. Tranquil
  • B. Peaceful
  • C. Responsible
  • D. Prosperous

Explanation: This question tests vocabulary. The meaning of 'prosperous' involves reaping benefits.

Correct answer: Prosperous

2216. Comprehend key vocabulary:Aslam and his friends were making too much noise. Their father got really _ at them.

  • A. Afraid
  • B. Angry
  • C. Kind
  • D. Strong

Explanation: This question tests vocabulary and interpretation of context. Correct option in terms of context of the given sentence is "option B".

Correct answer: Angry

2217. Excuse me, could you _ me the way to the town hall?

  • A. Let
  • B. Put
  • C. Talk
  • D. Tell

Explanation: In this case, the individual is asking for the town hall directions, hence the other individual needs to guide and 'Tell' him the way in the form of one-way communication.

Correct answer: Tell

2218. China is one of the most _ countries in the world.

  • A. Popular
  • B. Populous
  • C. Populate
  • D. Popularized

Explanation: In order to describe a large population of people in a given area, "populous" is used. "Popular" means famous/ well-liked. "Populate" means to form/ fill in a place and "popularised" means to cause something to be liked.

Correct answer: Populous

2219. I have already got a _ at a hotel in Murree. We shall have no problems.

  • A. Prescription
  • B. Property
  • C. Reserve
  • D. Reservation

Explanation: Reservation is to have an arrangement to have something reserved, such as a hotel room, airline ticket, or table at a restaurant. So, option D is the correct answer here.

Correct answer: Reservation

2220. If mountains are _ of trees, rains will soon wash the fertile topsoil down the slope to end as useless silt below.

  • A. Deforested
  • B. Afforested
  • C. Stripped
  • D. Shortage

Explanation: 'Stripped 'means to rip away and remove while 'deforested 'means to cut down and 'afforested 'means plant. 'Shortage 'refers to a lack of a resource. In this case, 'stripped' is used as it is referring to trees ripped away and not cut down.

Correct answer: Stripped