All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 522 of 1032

5211. They postponed the visit to the bread factory _ it was closed for the holidays.

  • A. and
  • B. as
  • C. even though
  • D. despite

Explanation: Correct: The term "as" is appropriate as it introduces a reason or cause. In this context, it suggests that they postponed the visit to the bread factory as it was closed for the holidays.

Correct answer: as

5212. We should eat our vegetables _ grow tall and strong.

  • A. in order to
  • B. if
  • C. but
  • D. although

Explanation: Correct: The term "in order to" is appropriate as it introduces a purpose or aim. In this context, it suggests that we should eat our vegetables in order to grow tall and strong.

Correct answer: in order to

5213. We had to wait _ Tuesday to pick up our dog Dicken from the vet.

  • A. since
  • B. until
  • C. because
  • D. despite

Explanation: Correct: The term "until" is appropriate as it refers to up to (the point in time or the event mentioned). In this context, it suggests that they had to wait until Tuesday to pick up their dog from the vet.

Correct answer: until

5214. I was not given any pain killers _ had pain.

  • A. so that
  • B. or else
  • C. and
  • D. unless

Explanation: Correct: The term "so that" is appropriate as it introduces a purpose or aim. In this context, it suggests that the speaker was not given any pain killers so that they had pain.

Correct answer: so that

5215. He is still not sleepy _ staying up the whole night.

  • A. despite
  • B. although
  • C. until
  • D. or else

Explanation: Correct: The term "despite" is appropriate as it introduces a contradiction. In this context, it suggests that he is still not sleepy despite staying up the whole night.

Correct answer: despite

5216. We are going to wait at the bus stop _ the rain stops.

  • A. because
  • B. despite
  • C. unless
  • D. until

Explanation: Correct: The term "until" is appropriate as it refers to up to (the point in time or the event mentioned). In this context, it suggests that they are going to wait at the bus stop until the rain stops.

Correct answer: until

5217. _ the tickets are too expensive, Peggy and I won't be able to attend it.

  • A. Unless
  • B. So that
  • C. Since
  • D. Until

Explanation: Correct: The term "since" is appropriate as it introduces a reason or cause. In this context, it suggests that Peggy and I won't be able to attend it since the tickets are too expensive.

Correct answer: Since

5218. I will not cheat in the test _ get a good grade.

  • A. unless
  • B. In order to
  • C. although
  • D. as

Explanation: Correct: The term "in order to" is appropriate as it introduces a purpose or aim. In this context, it suggests that the speaker will not cheat in the test in order to get a good grade.

Correct answer: In order to

5219. We would have won the race _ Max had not dropped the baton

  • A. even though
  • B. despite
  • C. if
  • D. since

Explanation: Correct: The term "if" is appropriate as it introduces a condition. In this context, it suggests that they would have won the race if Max had not dropped the baton.

Correct answer: if

5220. He could not see Imelda _ she came out of the departure hall.

  • A. until
  • B. but
  • C. so that
  • D. in order to

Explanation: Correct: The term "until" is appropriate as it refers to up to (the point in time or the event mentioned). In this context, it suggests that he could not see Imelda until she came out of the departure hall.

Correct answer: until